0

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS - 2005



  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   COMENIUS   -   2005
 
Β΄  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΜΕΛΕΤΗΣ
    Στις 16 – 20/3/2005 πραγματοποιήθηκε η β΄ προγραμματισμένη συνάντηση στην Ιρλανδία.

Επισκεφτήκαμε  το 2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Aughrim της πόλης Carrick- on- Shannon.
    Παρατηρήσαμε όλους τους χώρους του και ενημερωθήκαμε πλήρως από την Διευθύντρια του Σχολείου για το εκπαιδευτικό σύστημα και τον τρόπο λειτουργίας του. Ακολούθησε  συνεδρίαση με όλους τους εταίρους και ανταλλάχτηκαν οι εργασίες των μαθητών κάθε σχολικού ιδρύματος και σχεδιάστηκε το πλάνο εργασίας για τη συνέχεια σχετικά με την τοπική φύση ( χλωρίδα- πανίδα ).
    Το επόμενο βήμα ήταν να παρουσιάσουμε αυτή την εργασία στους ευρωπαίους εταίρους κατά τη συνάντησή μας στο Μόναχο, το Μάιο του 2005.
 
  Γ΄ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ
         
          Στις 4- 8/5/2005 έγινε η προγραμματισμένη επίσκεψη των διευθυντών των συνεργαζόμενων σχολικών μονάδων στο Grundschule an dez Wiesentfeler στο Μόναχο της Γερμανίας.
       Γνωρίσαμε από κοντά τους μαθητές και τους δασκάλους μέσα σ’ ένα ευχάριστο και φιλικό κλίμα. Είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε διδασκαλίες. Ενημερωθήκαμε για το γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα και τον τρόπο λειτουργίας του και ανταλλάξαμε απόψεις, κρίσεις και προτάσεις μεταξύ μας.
       Στη συνεδρίαση που ακολούθησε έγινε ανταλλαγή των εργασιών των μαθητών κάθε σχολικού ιδρύματος και πραγματοποιήθηκε ένας συνολικός απολογισμός του προγράμματος.
       Κοινή θέση και πεποίθηση όλων των εμπλεκομένων εκπαιδευτικών ήταν η θετική ανταπόκριση του προγράμματος, η επιτυχής εκτέλεση των στόχων του και η εποικοδομητική συνεργασία των συμμετεχόντων.
 
         
 
 
 
ΕΝ  ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
          Το Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας συνεργάστηκε για 3η συνεχόμενη και τελευταία χρονιά με άλλες εκπαιδευτικές μονάδες της Ευρώπης στα πλαίσια της διαπολιτισμικής αγωγής του προγράμματος COMENIUS.
          Κάνοντας έναν απολογισμό των πεπραγμένων και αξιολογώντας το εγχείρημά μας στο σύνολό του διαπιστώνουμε ότι, όλοι οι εκπαιδευτικοί που είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε, αποτελούμε ενεργό κύτταρο μιας πανευρωπαϊκής εκπαιδευτικής πραγματικότητας που εξελίσσεται, θέλει να γίνει καλύτερη, λαμβάνει τα μηνύματα των καιρών και προετοιμάζει υπεύθυνα τους μελλοντικούς πολίτες της Ευρώπης.
          Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς – εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, τοπική κοινωνία – ωφελήθηκαν σε εμπειρίες και γνώσεις πολύτιμες, εφόδια απαραίτητα για την εκτέλεση του καθήκοντός τους.
          Ανέπτυξαν πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης, αντάλλαξαν γνώμες, κρίσεις, απόψεις, συνέβαλαν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος.
          Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος και προσβλέπουμε στη βελτιστοποίηση, την επέκταση και την καθιέρωσή του ως θεσμού στους κόλπους της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger
Back to Top